Herpesul; o infectie frecventa in intreaga lume

12:28 pm

Mai intai, happy labour day! Pentru ca il "port" cu mine de cateva zile, m-am gandit sa scriu o postare mai neobisnuita pentru blogul meu: o postare despre herpes.
Ce este herpesul? Herpesul este consecinta infectiei cu virusul herpes simplex care cauzeaza vezicule (bubite) transparente, dureroase, de dimensiuni mici, care in scurt timp se usuca, formeaza o crusta galbena si se decojesc, iar dupa cateva zile, zona ramasa in urma lor se vindeca fara cicatrici.

Image and video hosting by TinyPic
Virusul herpes simplex (HSV) este de mai multe tipuri insa cel mai frecvent este cel de tip 1 (HSV-1) caruia i se mai spune si herpes bucal fiindca produce vezicule la nivelul gurii si nasului. Infectia cu herpes simplex este foarte comuna, iar contaminarea cu acest virus are loc de obicei in copilarie, prin contactul cu o persoana deja infectata. Odata contractat, herpesul ramane in organism toata viata si nu exista medicatie care sa il elimine insa exista solutii pentru grabirea procesului de vindecare.

Principala cauza a "reactivarii" herpesului bucal este slabirea sistemului imunitar, moment in care virusul, aflat permanent in organism, recidiveaza.
Cauzele secundare sunt: 
- temperaturile scazute;
- raceala si gripa;
- perioada de menstruatie;
- dereglarile hormonale;
- alimentele care pot provoca alergii;
- expunerea prelungita la soare sau vant;
- interventii stomatologice mai elaborate (extractia unui nerv sau a unui dinte);
- perioada de sarcina; si lista poate continua.

In general, herpesul este o afectiune usoara si apare in medie de 2-3 ori pe an. Acesta trece de la sine in 7-14 zile. Totusi, pentru a scurta durata si amploarea eruptiei, se pot utiliza unele tratamente, disponibile fara reteta. Pentru combaterea herpesului, eu folosesc crema Aciclovir si plasturii pentru herpes. Sa va spun si voua cate ceva despre aceste 2 solutii:
Image and video hosting by TinyPic
Aciclovir se aplica pe suprafata leziunilor, de cateva ori pe zi. Pentru a fi eficienta, crema trebuie aplicata inca de la primele semne ale aparitiei herpesului: senzatie de arsura si usturime. Crema Aciclovir usuca herpesul mai rapid decat s-ar usca el in mod normal, fara a fi folosit vreun tratament. Eu aplic un strat de Aciclovir astfel incat sa acopar herpesul total. Ambalajul consta intr-o cutie cu un tub de aluminiu de 5 g respectiv 15 g crema. Am tubul de 15 g care costa 7.60 lei si pot spune ca este un tratament ieftin si foarte bun!

A doua solutie consta in utilizarea plasturilor antiherpetici, tratament foarte eficient impotriva herpesului, tratand si in acelasi timp mascand herpesul.

Image and video hosting by TinyPic
Plasturii sunt transparenti, ultra subtiri, flexibili, moi si confortabili. Reduc infectia, accelereaza procesul de vindecare si permit pielii sa respire. De asemenea, impiedica transmiterea virusului si inlatura riscul infectiilor din exterior. Si nu in ultimul rand, se poate aplica chiar si machiaj peste plasturi.

Image and video hosting by TinyPic
Pana alaltaieri folosisem doar plasturi Compeed, insa de ieri am inceput sa folosesc niste plasturi Narcis, cumparati din Auchan. Ce-i drept, plasturii Compeed sunt mult mai buni dar si mult mai scumpi. Costa in jur de 47 lei, iar Narcis doar 8.17 lei si ambele cutii contin cate 15 bucati. Cei de la Compeed rezista mai mult (de exemplu, luni am fost plecata toata ziua si plasturele a rezistat peste 10 ore), pe cand cei de la Narcis se dezlipesc.. cam prea repede (dupa 3-4 ore). Oricum, plasturii antiherpetici sunt o solutie ideala impotriva herpesului, atat din punct de vedere estetic, cat si terapeutic.

Sper ca postarea de azi sa va ajute in caz ca sunteti infectati/infectate cu "minunatul" HSV-1. In caz de herpes, voi ce tratamente/solutii folositi pentru combaterea acestuia?


You Might Also Like

0 comentarii

Subscribe